-

Kapcsolat

Agromix Kft.

Cím: 1068 Budapest 6. ker.,
Lövölde tér 4.
Telefon:
+36-30-933-0979
+36-30-949-8226
E-mail:
info@agromix.hu
agromixmj@gmail.com


Intelligens otthonok

Épületgépészeti vezérlés – fűtés, hűtésÉpületgépészeti vezérlés – fűtés, hűtés

 

Épületgépészeti vezérlés – fűtés, hűtés, akár az időjárás függvényében, hővisszanyerős szellőztetés

Minden otthon energiafelhasználásánál azonos a cél: csak annyi hőenergiát felhasználni, amennyi már biztosítja a térben és időben megfelelő komfortérzetet. Hiába épít be modern, hőtakarékos fűtőkészüléket, ha a termelt hőenergia felhasználását nem rendeli hozzá a helyiségek használatához, családja életritmusához.

A kazán hőtermelését központi termosztát határozza meg annak alapján, hogy ezt a házban, lakásban hová szerelték fel. Ha nem az ideális helyre került, az egyik helyiség túlfűtött lesz, a másikban fázni fognak. A helyiség hőmérsékletének beállítására rendelkezésére áll a fűtőtestre szerelhető automata termosztátszelep. Ezzel a fűtőtest közelében (általában az ablak alatt) elérheti a beállított hőmérsékletet. De milyen lesz a hőmérséklet a helyiség másik részében? Télen, ragyogó napsütésben a felszerelt szelep a fűtést a napsütés mértékében csökkenti, így a szoba többi részében a hőmérséklet csökken, az ott tartózkodók esetleg fáznak. Használhat a fűtőtestre szerelt hőérzékelővel ellátott motoros szelepet, evvel kényelmes, de még mindig nem igazán energiatakarékos megoldáshoz jut. A padló- vagy kombinált fűtés még több odafigyelést, felügyeletet igényel.

Fűtési költségeit úgy tudja optimalizálni, ha a hő felhasználását térben és időben hozzáigazítja tevékenységéhez, életritmusához. Erre szolgál a jól kialakított vezérlés, automatizálás és a hővisszanyerős szellőztetés.

Az automatikus rendszerek üzemmód szerint komfort, készenléti, éjszakai, fagyvédő vagy párakicsapódás elleni védelmet biztosítva üzemeltethetők, képesek három- vagy kétpontos szabályzás megvalósítására, működtethetnek radiátoros és/vagy padlófűtést, falfűtést, mennyezetfűtést, elektromos fűtést, ventilátoros hőleadót (fan-coilt) is. Megfelelő hőérzékelők segítségével képesek a helyiségek vagy helyiségcsoportok egyedi hőfokszabályzására. Nagyméretű helyiségek hőmérséklet-beállítását akár több beépített hőérzékelő jele alapján is elvégzik, így biztosítva, hogy az ott lévők komfortérzete kiváló, költségfelhasználása minimális legyen. Az automatika megfelelő programozásával érhető el a lakók szokásai és igényei szerinti optimális hőenergia-felhasználás, az időprogram és a helyiség használata szerint szabályozott fűtés. Az optimális hőmérséklet-szabályzáshoz tartozik a redőnyök, zsaluziák megfelelő pozícióba szabályzása is, valamint a hővisszanyerős szellőztetés megoldása.

Nem gond, ha váratlanul az egész családnak el kell mennie. Távozáskor egyetlen gombnyomással a teljes ház vagy lakás fűtését készenléti üzemmódba kapcsolhatja. Nem kell végigjárnia valamennyi fűtési pontot ahhoz, hogy a fűtési költséggel takarékoskodjon. A beépített időprogram biztosítja, hogy várható hazaérkezésük idejére a ház minden pontján kellemes, a beállított értéknek megfelelő hőmérséklet fogadja.

Baráti összejövetel van, táncolnak és a nappaliban nagy a meleg? Néhány paraméter átállítása az érintőképernyős kijelzőn, és a szükséges hőmérsékletet máris megváltoztatta anélkül, hogy a ház többi részében a programozott hőmérséklet változna. A gyerekszobában és a fürdőben a hőmérséklet változatlan marad. Ellenőrizni szeretné? Az érintőképernyős kijelzőn, pl. telefonján ezt is megteheti.

Egészítse ki rendszerét megfelelő időjárás-állomással! Ezzel fűtési rendszerét olyan tudással egészíti ki, amely ugyancsak az Ön kényelmét és komfortérzetét növeli. Például erősen szeles időben több hő szükséges ahhoz, hogy kellemesen érezze magát, ezért a fűtési rendszert magasabb teljesítményre szabályozza. Más esetben viszont, pl. gyönyörű téli napon az időjárás-állomás a mért külső hőmérséklet, szélsebesség és egyéb paraméterek alapján a kazán teljesítményét úgy állítja be, hogy a kellemes hőérzete megmarad, mégis energiát takarít meg. Az időjárás-állomáshoz több éves előrejelző szolgáltatás is tartozik, amely a gyártó által gyűjtött előrejelzési adatokat az Ön bejegyzett lakóhelyére konvertálja.

A megfelelően kiépített hűtés működtetését is ellátja ugyanez a rendszer. Beállítja a kívánt hőmérsékletet, és az automatika – akár helyiségenként eltérő értékre – szabályoz. Természetesen az árnyékolástechnikával való együttműködést a rendszer megfelelő programozással külön beavatkozás nélkül biztosítja. A rendszerhez páraérzékelő is tartozhat, amely megkíméli a házat a páralecsapódás kellemetlen hatásaitól.

Nyaralni mennek, ilyenkor a teljes házat hőtakarékos üzemre állítja át. Vége a szabadságnak, és kellemesen lehűtött lakásba szeretne érkezni. Telefonján néhány gombnyomással vagy egy sms küldésével ezt is megoldhatja, hiszen az automatikus rendszer erre is képes.

Energiatakarékosság maximális kényelem mellett.

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, ide kattintva lépjen kapcsolatba velünk.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Agromix Kft. - Magyar