-

Kapcsolat

Agromix Kft.

Cím: 1068 Budapest 6. ker.,
Lövölde tér 4.
Telefon:
+36-30-933-0979
+36-30-949-8226
E-mail:
info@agromix.hu
agromixmj@gmail.com


Intelligens otthonok

VilágításvezérlésVilágításvezérlés

 

Egy nagyobb, új építésű családi ház nappalija 60-70 vagy akár 100 m2-es is lehet. Ebben a helyiségben a különböző térrészek teljesen eltérő funkciót tölthetnek be, más-más megvilágítást igényelnek. Más a fényigény, ha vendégfogadásról, esti ellazulásról, tévénézésről vagy csak kikapcsolódásról beszélünk. A kellemes fényerő eléréséhez akár 15-18 világítási áramkör és sok hagyományos világítási kapcsoló szükséges. Ezek elhelyezése helyigényes, szerelésük bonyolult és drága. A helyiség berendezésekor általában kiderül, hogy a felszerelt készülékek egy részét a bútorok eltakarják. A megoldás: egy okos eszköz (iOS vagy androidos telefon, tablet, PC) alkalmazása a szükséges világítási képek eléréséért.

Néhány kattintás az okos eszközzel, és a világítás halvány háttérfényre vált, a redőnyök leereszkednek, a televízió (vagy a kivetítő) és a DVD-lejátszó bekapcsol, és Ön már mutathatja is barátainak, rokonainak az utolsó nyaralás képeit. Mindezt úgy, hogy közben fel sem kellett állnia.

Mutatna valamit a kertben, de nincs kedve kimenni. Csak egy kattintás, és kertje meghatározott része máris fényárban úszik, vagy éppen a kiválasztott növényt világítja meg a rejtett fényforrás. És még mindig a kényelmes karosszékében ül vagy a fűtött lakásból mutatja kedvenceit.

Elmentek a vendégek, Ön már lefekvéshez készülődik, amikor rádöbben, hogy a konyhában valami világít. Nem baj. Nem kell az emeletről lemennie. Kikeresi a megfelelő gombot a telefonján, és a feleslegesen égve maradt világítás már nem apasztja a pénztárcáját.

Éjjel neszezést hall a kertből. Nem kell felkelnie ahhoz, hogy az illetéktelen behatolót elriassza. Megint csak a telefont kell elővennie, és a kert meghatározott részén kigyúlnak a fények, a meglepett behatoló menekül, de legalábbis látható lesz, a kertet látó kamerák kiváló képet tudnak majd biztosítani a hatósági eljáráshoz.

Éjjel érkezik haza autójával, a közvilágítás már nem működik. Nem baj, hiszen a behajtó világítását már autójából felkapcsolta, így kényelmesen, szinte nappali fényben áll be a garázsba.

Éjszaka megszomjazott, vagy csak a gyerekek alvását szeretné ellenőrizni. Miért világítaná ki az egész házat vagy akár csak a hálószobát és a közlekedőt teljes fénnyel? Elindul, és a kívánt térrészek az Ön által előre meghatározott diszkrét fénnyel kerülnek megvilágításra, hiszen a mozgásérzékelővel és a fényerőszabályzóval csak annyi fényt kapcsol be, amennyi éppen szükséges és elégséges. A fényerőszabályzóval és az idővezérléssel hasonló megoldást érhet el a gyermekszobában, ha gyermekének éjszaka minimális fényt szeretne biztosítani.

Természetesen még sokáig lehetne sorolni a lehetőségeket, hiszen ezek száma szinte korlátlan, csak az Ön fantáziája – és pénztárcája – szabja meg a határokat. Mi minden elképzelését megvalósítjuk, ha igényli, tanácsainkkal segítjük, hogy háza, otthona minden igényét kielégítse.

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, ide kattintva lépjen kapcsolatba velünk.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Agromix Kft. - Magyar